STRETNITE SA S NAMI VO VAŠOM MESTE: PROGRAM TURNÉ NIE RAKOVINE 2024

Tím pacientskej organizácie NIE RAKOVINE odštartoval svoje ďalšie osvetové turné s názornou edukáciou o dôležitosti onkologickej prevencie. Pozrite sa, kedy edukátori z radov vyliečených onkologických pacientov zavítajú so zážitkovou expozíciou do vášho mesta.

Na nevyhnutnosť onkologickej prevencie reagujeme pružne a zážitkovo. Pacientska organizácia NIE RAKOVINE v spolupráci s kľúčovými partnermi pripravila ďalšie nezabudnuteľné osvetové turné po slovenských mestách, školách, firmách a obchodných centrách s cieľom zachraňovať životy.

Ide o najväčšie slovenské osvetové turné s dlhoročnou tradíciou prinášajúce zrozumiteľné informácie*, ako seba a svoju rodinu uchrániť pred rakovinou. Tím dobrovoľníkov je vďaka finančnej podpore Národného onkologického inštitútu, Ministerstva zdravotníctva a Všeobecnej zdravotnej poisťovne na cestách niekoľko mesiacov s cieľom masívnej podpory účasti na preventívnych bezplatných vyšetreniach (skríningoch) vedúcich k odhaleniu onkologického ochorenia v bezpríznakovom štádiu.

Vyškolení dobrovoľníci z radov vyliečených onkologických pacientov návštevníkom ozrejmia:

Vybrané expozície svojou účasťou podporia aj zakladatelia o.z. NIE RAKOVINE Patrik Herman, Jana Pifflová Španková a Bibiana Ondrejková.

História osvetového turné o.z. NIE RAKOVINE a o.z. Europacolon Slovensko, známe pod názvom ČREVO TOUR, siaha až do roku 2008, kedy svoju expozíciu s modelom hrubého čreva prvýkrát predstavilo v Európskom parlamente v Bruseli za účasti eurokomisára pre zdravie a mnohých národných členov platforiem "MEP`s Against Cancer", Europacolon a Digestive Cancers Europe. Tradíciu odbornosti a zrozumiteľnosti si zachovalo dodnes a vďaka spolupracovníkom a partnerom rozširuje svoj zážitkový program o ďalšie život zachraňujúce témy súvisiace s onkologickými ochoreniami.

     




Harmonogram TURNÉ NIE RAKOVINE 2024

Ďalšie mestá budú priebežne doplnené



Celá expozícia o.z. NIE RAKOVINE je bezplatná a zahŕňa:

Kto sme

Tím o.z. NIE RAKOVINE tvoria ľudia, ktorí chcú úprimne zlepšiť onkológiu na Slovensku. Podporujú primárnu prevenciu a včasnú diagnostiku, opakovane sa obracajú na vládu s konkrétnymi požiadavkami, sledujú, či prešli do praxe a neúnavne sa domáhajú toho najlepšieho pre pacientov.

Svoje poradenské služby poskytujeme na týchto platformách:

* Odovzdané informácie sú spracované a overené jednotlivými lekárskymi odbornými spoločnosťami.

Ďakujeme partnerom Všeobecná zdravotná poisťovňa, Hyundai, Budamar za to, že nám pomáhajú pomáhať.