Aj keď sa zdá, že zápasíme s veternými mlynmi, boj za rovnocenný prístup k liečbe pre Slovenky s rakovinou prsníka nikdy nevzdáme!

V spolupráci so CINEMAX Slovensko sme v kinách po celom Slovensku odpremiérovali náš nový spot na podporu rovnakej dostupnosti liečby pre Slovenky s rakovinou prsníka – takej, akú majú ženy v okolitých krajinách.

„Povedzme všetkým, ktorí majú vplyv na stav zdravotníctva v našej krajine, že chceme viac pre naše dievčatá a ženy. Že nechceme strácať svojich blízkych!“ Vyzýva prezidentka pacientskej aliancie NIE RAKOVINE a vytrvalá bojovníčka za zlepšenie situácie v onkológii, Jana Pifflová Španková. Spoločne s Bibianou Ondrejkovou, Patrikom Hermanom a tímom odborníkov a dobrovoľníkov z radov onkologických pacientov v novej kampani upozorňujú na potreby žien s karcinómom prsníka, ktorých na Slovensku žije viac ako 30 tisíc!

Kým v okolitých krajinách Európy sú už nové moderné liečby dostupné, na niektoré z nich slovenské pacientky ešte iba čakajú. Pokračuje Jana Pifflová Španková: „Na Slovensku bohužiaľ nie je rovnosť šancí prístupu k liečbe. Všetky okolité krajiny už majú inovatívne lieky zlepšujúce šance týchto žien na dlhší a kvalitnejší život. Kým so starými chemoterapiami pacientky s metastatickým karcinómom prsníka žijú rok – rok a pol, s novými sú to dlhé roky kvalitného života. U nás sú však tieto liečby dostupné iba výnimočne.“

Za reportáž ďakujeme TV BRATISLAVA

Ďakujeme spoločnosti CINEMAX Slovensko, že spolu s predpremiérou filmu MAGIC MIKE: Posledný tanec mohli diváčky v kinách po celom Slovensku vidieť aj náš nový spot Povedzme NIE RAKOVINE prsníka. Zároveň ďakujeme všetkým účastníčkam Babskej jazdy, ktoré zakúpením vstupenky prispeli 1 eurom na pomoc pacientkam s rakovinou prsníka.

Spot si môžete pozrieť tu: https://www.nierakovine.sk/clanok/2023-02-spustame-kampan-nie-rakovine-prsnika-o-rovnocennom-pristupe-k-liecbe