ČREVO TOUR opäť na cestách ZACHRAŇUJE ŽIVOTY!

Po krátkej letnej prestávke pokračujeme s naším nafukovacím črevom v edukačnom putovaní po Slovensku. Od septembra budeme opäť na cestách – teraz vo väčšom, bezpečnejšom aute Hyundai Tucson, označenom fialovými srdcami, naším symbolom boja proti rakovine. Podujatie uskutočňujeme v spolupráci s našimi partnermi, vďaka čomu sme úspešne zvýšili vyšetrenosť na najčastejší príznak kolorektálneho karcinómu a včasnou prevenciou zachránili už mnoho životov. 

Nech sa páči, vstúpte do čreva a zoznámte sa s jeho funkciami. Viete, ako sa starať o jeho zdravie? To sa dozviete na našich podujatiach, ktoré robíme formou zážitkovej onkologickej osvety NIE RAKOVINE. “ČREVO TOUR - Deň pre Vaše zdravie” je určený širokej verejnosti – príďte a pýtajte sa! Nepoznáme žiadne tabu ohľadom rakoviny hrubého čreva, konečníka, ale aj pankreasu či hemoroidov. Príďte so svojimi najbližšími, susedmi, priateľkami, rodinou…čo ak niekomu z nich práve takto zachránite život? Povieme vám, čo je dôležité pre zdravie vašich čriev a aj vám vysvetlíme, ako si jednoducho a pohodlne urobíte preventívne testy na skryté krvácanie. Rovnako sa dozviete, ako ich môžete získať bezplatne.

Kedy a kde nás nájdete? 

dátum

mesto

miesto/adresa/partner

čas

1.9.2018

Sliač

Letecké dni

8:00 - 18:00

2.9.2018

Sliač

Letecké dni

8:00 - 18:00

8.9.2018

Bratislava

Tyršovo nábrežie

10:00 - 17:00

13.9.2018

Ružomberok

MONDI SCP (firemná akcia)

9:00 - 15:00

15.9.2018

Bardejovské kúpele

kúpele

10:00 - 16:00

20.9.2018

Žilina

Žilinské dni zdravia

9:00 - 18:00

22.9.2018

Bratislava

5 minút pre zdravie Avion - Spolok medikov

 

28.9.2018

Košice

NOC VÝSKUMNÍKOV, OC Optima

9.00 - 21:00

30.9.2018

Prešov

LEAR RUN

 


Ďalšie termíny, prípadne ich aktualizácie, budú uverejnené na našej facebookovej stránke @nierakovine. Podujatie “Deň pre Vaše zdravie” pravidelne uskutočňujeme vďaka našim partnerom Všeobecná zdravotná poisťovňa a HYUNDAI Slovensko.

S nesmiernym potešením sa s vami podelíme o mimoriadny úspech:

Dosiahli sme úroveň vyšetrenosti na FOB testy u rizikovej populácie na 50 rokov až k 50 percentám! A tak sa potvrdil starý známy epidemiologický poznatok, že iba za tejto účasti (min. 50% rizikovej populácie na skríningu a prevencii) sa darí znížovať mortalitu, teda úmrtnosť na toto ochorenie. V preklade to znamená, že ľudia uz nebudú tak priskoro zomierať na rakovinu hrubého čreva.  Kým štát nemal viac ako 12 rokov vôbec záujem, my sme ich neustále presviedčali, že to treba robiť. A zároveň sme “tvrdohlavo” pokračovali vo svojom - národ sme naučili využívať testovanie a odhalili stovkám ľuďom rozvíjajúcu sa rakovinu, o ktorej vôbec nevedeli. To je naozaj unikátny výsledok!

Za tie roky stúpol výskyt KRCa (rakoviny hrubého čreva a konečníka) z 3500 na 5000 nových diagnóz, ale úmrtnosť nestúpla a ostala na 1700 – to je úžasné! Tento výsledok znamená, že sa darí odhaliť a liečbou podchytiť skoršie štádiá kolorektálneho karcinómu a krivka úmrtnosti na toto ochorenie klesá.

O tento úspech sa postarali nadšenci, my-pacienti, vy-naši drahí spolupracovníci, priatelia, podporovatelia. Sme na vás nesmierne hrdí a z celého srdca vám ďakujeme. Hlboko si vážime všetko, čím prispievate k našej misii.

Rovnako ďakujeme našim partnerom za spoločnú prácu a úspechy dosiahnuté nepretržitou niekoľkoročnou podporou Všeobecnej zdravotnej poisťovne, spoločnosti EUROLAB LAMBDA a aj HYUNDAI Slovensko.

Partner Všeobecná zdravotná poisťovňa: mimoriadny dlhoročný vzťah, v ktorom sme spoločnou prácou a osvetami zásadne zmenili povedomie o kolorektálnom karcinóme. Aj vďaka spoločnému nasadeniu sme presadili oficiálne národné skríningy a reálne zachránili mnoho ľudských životov. VŠZP ústretovo znížila vekovú hranicu  poskytovania preventívnych testov už od 40 rokov a zvýšením úhrady za test o 100%  pre všeobecných lekárov, zásadne prispela k mimoriadnemu zvýšeniu vyšetrenosti, k zvýšenému záchytu iniciálnych a liečiteľných štádii ochorenia. Ďakujeme!

Partner HYUNDAI Slovensko: mimoriadny význam a spoločenský rozmer našej práce, a najmä prevencie rakoviny ako záchrany životov, pochopila spoločnosť HYUNDAI Slovensko. Pridali sa k našej misii a vďaka nim môžeme naše obrie nafukovacie črevo spolu s tímom edukátorov dopraviť do všetkých kútov Slovenska. Autom sa bezpečne dovezieme všade tam, kde je potrebné odovzdať život zachraňujúce informácie. Dokonca nám venovali nové, väčšie a bezpečnejšie auto, aby sme mohli neúnavne pokračovať v osvete. Ďakujeme!

Partner EUROLAB LAMBDA: partner, ktorý to s nami ťahá už od začiatku. Je výrobcom a distribútorom diagnostickej laboratórnej techniky, aj testov na okultné krvácanie. Vďačíme nesmierne zanietenému vedeniu spoločnosti – pán riaditeľ Peter Krajčovič a pani Diana Rovnianska – nás podporujú v edukácii a vzdelávaní nielen pre obyvateľstvo, ale aj nášho tímu. Radíme si vzájomne a náš partnerský vzťah v priebehu rokov prerástol do priateľstva. Ďakujeme!

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zaslúžili o vzdelávanie, o šírenie dôležitých informácií, o pomoc onkologickým pacientom, o podporu nášho tímu NIE RAKOVINE/EUROPACOLON Slovensko… Pretože bez vás by to nešlo. Naše úspechy sú zároveň aj vašimi úspechmi. A za každým z nich stojí zachránený ľudský život.

Ďakujeme!