ČREVO TOUR POKRAČUJE!

Po krátkej letnej prestávke pokračujeme s naším nafukovacím črevom v edukačnom putovaní po Slovensku.

Nech sa páči, vstúpte do čreva a zoznámte sa s jeho funkciami. Viete, ako sa starať o jeho zdravie? To sa dozviete na našich podujatiach, ktoré robíme formou zážitkovej onkologickej osvety NIE RAKOVINE. “Deň pre Vaše zdravie” je určený širokej verejnosti – príďte a pýtajte sa! Nepoznáme žiadne tabu ohľadom rakoviny hrubého čreva, konečníka, ale aj pankreasu či hemoroidov. Príďte so svojimi najbližšími, susedmi, priateľkami, rodinou…čo ak niekomu z nich práve takto zachránite život? Povieme vám, čo je dôležité pre zdravie vašich čriev a aj vám vysvetlíme, ako si doma jednoducho a pohodlne urobíte preventívne testy na skryté krvácanie. Rovnako sa dozviete, ako ich môžete získať zadarmo.

Kedy a kde nás nájdete?

dátum

mesto

miesto/adresa/partner

čas

1.9.2018

Sliač

Letecké dni

8:00 - 18:00

2.9.2018

Sliač

Letecké dni

8:00 - 18:00

8.9.2018

Bratislava

Tyršovo nábrežie

10:00 - 17:00

13.9.2018

Ružomberok

MONDI SCP (firemná akcia)

9:00 - 15:00

15.9.2018

Bardejovské kúpele

kúpele

10:00 - 16:00

20.9.2018

Žilina

Žilinské dni zdravia

9:00 - 18:00

22.9.2018

Bratislava

5 minút pre zdravie Avion - Spolok medikov

 

29.9.2018

Nimnica

Kúpele (pre kúpeľných hostí)

8:30 - 14:00

30.9.2018

Prešov

LEAR RUN

 

 

Ďalšie termíny, prípadne ich aktualizácie, budú uverejnené na našej facebookovej stránke @nierakovine. Podujatie “Deň pre Vaše zdravie” pravidelne uskutočňujeme vďaka našim partnerom Všeobecná zdravotná poisťovňa a HYUNDAI Slovensko.

S nesmiernym potešením sa s vami podelíme o mimoriadny úspech:

Dosiahli sme úroveň vyšetrenosti na FOB testy u rizikovej populácie na 50 rokov až k 50 percentám! A tak sa potvrdil starý-známy epidemiologický poznať, že iba za tejto účasti (min. 50% na skríningu a prevencii) sa zníži mortalita. V preklade to znamená, že ľudia nebudú priskoro zomierať na rakovinu hrubého čreva. Kým štát nemal viac ako 12 rokov vôbec záujem, my sme ich neustále presviedčali, že to treba robiť. A zároveň sme “tvrdohlavo” pokračovali vo svojom - národ sme naučili využívať testovanie a odhalili stovkám ľuďom rozvíjajúcu sa rakovinu, o ktorej vôbec nevedeli. To je naozaj unikátny výsledok!

Za tie roky stúpol výskyt KRCa (rakoviny hrubého čreva a konečníka) z 3500 na 5000 nových diagnóz, ale úmrtnosť nestúpla a ostala na 1700 – to je úžasné! Tento výsledok znamená, že sa darí odhaliť a liečbou podchytiť skoršie štádiá kolorektálneho karcinómu a krivka úmrtnosti na toto ochorenie klesá.

O tento úspech sa postarali nadšenci, my-pacienti, vy-naši drahí spolupracovníci, priatelia, podporovatelia. Sme na vás nesmierne hrdí a z celého srdca vám ďakujeme. Hlboko si vážime všetko, čím prispievate k našej misii.

Rovnako ďakujeme našim partnerom za spoločnú prácu a úspechy dosiahnuté nepretržitou niekoľkoročnou podporou Všeobecnej zdravotnej poisťovne, spoločnosti EUROLAB LAMBDA a aj HYUNDAI Slovensko.

Partner Všeobecná zdravotná poisťovňa: mimoriadny dlhoročný vzťah, v ktorom sme spoločnou prácou a osvetami zásadne zmenili povedomie o kolorektálnom karcinóme. Aj vďaka spoločnému nasadeniu sme presadili oficiálne národné skríningy a reálne zachránili mnoho ľudských životov. Ďakujeme!

Partner HYUNDAI Slovensko: mimoriadny význam a spoločenský rozmer našej práce, a najmä prevencie rakoviny ako záchrany životov, pochopila spoločnosť HYUNDAI Slovensko. Pridali sa k našej misii a vďaka nim môžeme naše obrie nafukovacie črevo spolu s tímom edukátorov dopraviť do všetkých kútov Slovenska. Autom sa bezpečne dovezieme všade tam, kde je potrebné odovzdať život zachraňujúce informácie. Dokonca nám venovali nové, väčšie a bezpečnejšie auto, aby sme mohli neúnavne pokračovať v osvete. Ďakujeme!

Partner EUROLAB LAMBDA: partner, ktorý to s nami ťahá už od začiatku. Je výrobcom a distribútorom diagnostickej laboratórnej techniky aj testov na okultné krvácanie. Vďačíme nesmierne zanietenému vedeniu spoločnosti – pán riaditeľ Peter Krajčovič a pani Diana Rovnianska – nás podporujú v edukácii a vzdelávaní nielen pre obyvateľstvo, ale aj nášho tímu. Radíme si vzájomne a náš partnerský vzťah v priebehu rokov prerástol do priateľstva. Ďakujeme!

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa zaslúžili o vzdelávanie, o šírenie dôležitých informácií, o pomoc onkologickým pacientom, o podporu nášho tímu NIE RAKOVINE/EUROPACOLON Slovensko… Pretože bez vás by to nešlo. Naše úspechy sú zároveň aj vašimi úspechmi. A za každým z nich stojí zachránený ľudský život.

Ďakujeme!