Zážitkové podujatie prináša osvetu o prevencii rakoviny hrubého čreva, konečníka a tráviaceho traktu do 25 miest Slovenska

Vedeli ste, že Slovensko je na prvom mieste svetového rebríčka výskytu a úmrtnosti na zhubné nádory hrubého čreva a na druhom mieste vo výskyte nádorov pankreasu? Príďte sa dozvedieť ako ste na tom s rizikovými faktormi práve vy, a akú prevenciu môžete využiť, na niektorom zo šnúry podujatí „DEŇ PRE VAŠE ZDRAVIE“, ktoré pre Vás pripravili Všeobecná zdravotná poisťovňa a aliancia NIE RAKOVINE, s pacientskym združením Europacolon Slovensko. S obrovskou maketou čreva, ktorou sa dá prejsť ako tunelom, prídeme v mesiacoch august, september a október 2017 priamo až k vám, do vášho mesta, aby sme vám atraktívnou a netradičnou zážitkovou formou predstavili dôležité fakty o zdravom trávení a vylučovaní, o prevencii a príznakoch dvoch najvážnejších onkologických diagnóz –  karcinóme hrubého čreva a karcinóme pankreasu.

Návštevníci podujatia počas prechádzky črevom dostanú od partnera Všeobecnej zdravotnej poisťovne zdarma aj test na okultné krvácanie do stolice, ktoré dokáže odhaliť nežiaduce zmeny v čreve, a k nemu výklad od školených edukátorov občianskeho združenia, ako si ho majú správne vykonať. V mnohých ďalších sprievodných poradenských stánkoch podujatia, sa dozviete o správnej ústnej hygiene, môžete si dať zmerať hladinu cukru a cholesterolu v krvi, váš krvný tlak a pulz, a zistiť, ako je na tom vaše telo z hľadiska pomerov tuku, vody a svalstva....  V najväčšom čreve na svete uvidíte aj to, ako vlastne vyzerá hrubé črevo vo vnútri, dozviete sa, akých 10  príznakov môže poukazovať na vyvíjajúcu sa zhubnú diagnózu čreva a pankreasu. Môžete sa tu oboznámiť rôznymi diagnózami tráviaceho traktu, vidieť ako sa vyvíja z polypu kolorektálny karcinóm a  čo môžete urobiť preto, aby ste ho včas odhalili, alebo mu predišli. Endoskopické obrázky rôznych diagnóz, ako aj informačné texty spolu s výkladom školených edukátorov, sú výnimočným vzdelávacím nástrojom pre všetkých návštevníkov i divákov.  Zistite aj vy, čo môžeme každý z nás urobiť sám pre seba, aby sme si uchránili svoje zdravie. Pre návštevníkov podujatia, ktorí bojujú s onkologickou diagnózou sme pripravili darčeky - balíčky voňavej pozitívnej energie s povzbudením a prejavom spolupatričnosti od dobrovoľníkov z radov zamestnancov siete dm drogerie markt, ktorí už dlhodobo participujú na našich pacientskych projektoch.

Zoznam podujatí kde nás môžete navštívíť: