Majstrovstvá Slovenska v školskom športe spojili žiakov a žiačky z celého Slovenska: Tím NIE RAKOVINE bol pri tom

Tretí ročník Majstrovstiev Slovenska v školskom športe žiakov a žiačok základných škôl sa konal 11. - 12. júna v X-bionic Sphere v Šamoríne. Sme radi, že podujatie podporujúce zdravý životný štýl medzi deťmi a mladými športovcami sme mohli doplniť osvetou o prevencii HPV.

Školské športové súťaže sú súčasťou konceptu Aktívnej školy, pomocou ktorého chce Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR motivovať a inšpirovať mladých k pravidelnej pohybovej aktivite a zdravému životnému štýlu. Tento rok spojili v Šamoríne až 1300 účastníkov, ktorí mali možnosť kvalitne si zašportovať, predviesť svoje výnimočné výkony a – vďaka tímu NIE RAKOVINE – získať informácie o možnosti ochrany pred nebezpečným vírusom HPV.

Významná edukačná aktivita

Naši pacientski poradcovia poskytovali na mieste žiakom, žiačkam a ich rodičom cenné informácie o možnosti ochrany pred rakovinotvorným vírusom HPV tým najzrozumiteľnejším spôsobom. Nechýbali balóniky, letáky a FAIR PLAY ZELENÉ KARTY s podrobnými informáciami o očkovaní teenagerov proti HPV.

V spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom sme predstavili tzv. Fair Play zelené karty pre zdravie s dôležitými informáciami o HPV a očkovaní. Karty, spolu s tyrkysovými balónikmi sme rozdali mladým športovcom.
Tím NIE RAKOVINE s pánom Pavlom Smutným z Ministerstva Školstva SR, povereným riadením projektov zameraných na rozvoj pohybových aktivít detí a mládeže a športu na školách.

Ďakujeme Ministerstvu školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Slovenskému futbalovému zväzu a Národnému inštitútu vzdelávania a mládeže za možnosť edukovať teenagerov o prevencii pred onkologickými ochoreniami. Vyvracať mýty o očkovaní proti vírusu HPV a vysvetľovať jeho dôležitosť považujeme za jednu z našich kľúčových priorít. Osobný kontakt s mládežou a ich rodičmi je preto významným momentom našej osvety, ktorý si nesmierne vážime.

O.z. NIE RAKOVINE je hrdým partnerom Majstrovstiev Slovenska v školskom športe.
Tento rok sa stretlo v Šamoríne vyše 1300 účastníkov nadšených pre aktívny životný štýl.